Önkéntesek Képzésének Terve 2018

Önkéntesek képzésének terve

Kiknek:  Az első körben a az egyesület tagjainak, esetleg, ha a tagok közül valaki másokat is akar hívni akkor azokat is szívesen látjuk

Hol: otthonos körülmények között,  az egyesület székhelyén , valamilyen egyéb összejövetellel egyb3ekötve, pl. grillezés

Időpont: 2018 II. né.  és igény esetén folyamatosan

Cél: az egyesület azon elképzeléséhez önkénteseket képezni és azok körét kialakítani,a kikre az ország különböző részein számíthatunk. Azaz annak folyamatos felmérése, és figyelemmel kísérése, hogy a kiképzett kutyák segítségével, hogyan lehet megelőzni, hogy a fiatalok telefonfüggővé a főleg a telefonos játékok függőjévé  váljanak és csakis és kizárólag egy virtuális világba kerülve képtelenné váljanak a jövőbeni szakmai képzésekre és közösségi életre, illetve depresszióssá válva eljussanak a végsőkig, azaz a saját életük ellen törjenek. Vagy ami ugyanolyan rossz a telefonos játékok olyan mértékben elvonják a valós élettől őket, hogy felfüggesszék élettevékenységüket,  nem esznek, nem alszanak, stb.

Témák:

1.       Kapcsolat felvétel kutyakiképzőkkel, kutyamenhelyekkel, család segítőkkel, akiken keresztül eljuthatunk azokig a fiatalokig, akik a veszélyeztetett körbe tartoznak. Mint tapasztaltuk a korábbiakban kérdőíves módszer az erősen függők esetében nem vezet sehová.  Ezért fontos feladat legalább kicsi időre kivonni a virtuális világból őket.

2.       Felkészülni olyan előadások szervezésére amelyeken a kutyákkal együtt megjelenve felhívhatjuk a figyelmét  főleg az érintett személyeknek, a kutyákra és arra, hogy mennyire szükségük van rájuk. (Felelős Filep Irén, Daru Jánosné és Csorbáné Bozóki Gabriella, Marunák Mária  ) 

3.       Fel kell készíteni az önkénteseket a kutyákkal való bánásmódra, együttműködésre. Erre fel kell kérni szakembereket és javasolt a csapattal részt venni olyan kutyafesztiválokon, ahol ilyen ismertetéseket tartanak. (kutyakiképzőt felkérni)

4.       Kapcsolatteremtés kutyamenhelyekkel, kutyakiképző szervezetekkel. Ezek előnyei és nehézségei. Pl. megkedvelünk egy-egy kutyát , vagy esetleg nem leszünk eléggé óvatosak és sérüléseket szerzünk. (Felelős: Gulyás-Németh Andrea)

5.       Hogyan ismerhetjük fel az érintett gyermekeket, ill. fiatalokat.

6.       Szerepjátékok keretében bemutatjuk az a-d. pontokban leírtakat.  (Megszervezésért és levezetésért (Felelős: Németh Zoltán) 

7.       A program végén kötetlen beszélgetés arról, hogy kinek mit jelentett a képzés, milyen tapasztalatokat szereztek és mit lehetne még másképpen csinálni.

A  fentieket az egyesület közgyűlése a mai napon elfogadta.

Biatorbágy , 2017. december 10

 

                               Németh Zoltán                                                                                               Filep Irén

                               alelnök                                                                                                               elnök